Олег Скрипка: «Усвідомив, що я українець, коли був по вуха у французькій культурі»

Олег Скрипка
Лідер гурту «Воплі Відоплясова» розповів, чому вирішив поїхати геть з комфортної Європи.

Продюсер та фронтмен легендарного гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка став героєм журналу «Фокус». У великому інтерв’ю Скрипка розповів, через що наприкінці 1990-х повернувся із Франції назад в Україну, чому «Воплі Відоплясова» — досі новатори шоу-бізнесу, і що гурт планує до свого 35-го дня народження.

На прохання журналіста Олег Скрипка розповів авторську історію виникнення «Воплів Відоплясова». Ще у школі Олег створив рок-гурт, який співав пісні англійською, але саме ВВ виникли у гуртожитку київського КПІ в 1986-му році. До команди швидко прийшли успіх та визнання через те, що музиканти завжди були новаторами і не хотіли грати, як хтось інший. Саме так виникло багато фірмових фішок ВВ: наприклад, використання баяну і панківський стьоб, яким просякнуті їхні великі хіти.

Олег Скрипка: «Наші люди їздили на картоплю, але слухали американський рок-н-рол. Тоді це були два світи, що не склеювалися, а ми їх взяли і зʼєднали на сцені — через свої образи».

Олег Скрипка

Напочатку 1990-х «Воплі Відоплясова» були настільки популярними, що їх помітили за кордоном — і запросили у Францію. Скрипка розповів, що «французський період» у його житті тривав понад шість років. «Я серйозно інтегрувався у французьке культурне товариство — театр, музика, кінематограф».

Він одружився та створив сім’ю з француженкою, йому робили багато пропозицій щодо подальшої роботи, але в якийсь момент Скрипка зрозумів, що його час в цій країні вичерпано — і тріумфально повернувся на батьківщину:

«Тільки коли я вже був по вуха у французькій культурі, усвідомив, що я — українець».

Говорячи про сьогодення, Скрипка вважає, що введення квот на радіо поліпшило ситуацію, якщо порівнювати з тим періодом, коли ВВ тільки закладали фундамент вітчизняного шоу-бізнесу. «Зʼявилося багато українського контенту, виник україномовний поп, раніше він був тільки російськомовним». Але зізнався, що навіть культовий статус його гурту не завжди допомагає «гарячій ротації» пісень «Воплів». Однак ВВ завдячують своїй популярності народній любові, яка набагато сильніша за «актуальний смак» чи розкрутку посереднього матеріалу.

«В публіки змінюється смак, коли її вдається по-справжньому здивувати».

Новаторство та спадщина гурту ВВ досі лишаються гіперактуальними та затребуваними. У 2021-му році музиканти планують гучне святкування 35-річчя «Воплів Відоплясова» та низку особливих подій. Одна з них — масштабний концерт у столичному Палаці спорту, що відбудеться 26 листопада 2021-го року.

Читайте также

Алена Шоптенко рассекретила, к кому ездила на отдых в ОАЭ

Алена Шоптенко рассекретила, к кому ездила на отдых в ОАЭ

Оправдались: принц Гарри и Меган Маркл рассказали правду о своей свадьбе

Оправдались: принц Гарри и Меган Маркл рассказали правду о своей свадьбе

Фото: прес-служба

Меган Маркл и принц Гарри
Предыдущий материал

Оправдались: принц Гарри и Меган Маркл рассказали правду о своей свадьбе

Маша Ефросинина
Следующий материал

Очень неловкий момент: Маша Ефросинина рассказала о конфузах в семье

Новости партнеров